Hoe u uw bureaus goed kiest

Verhuur van kantoren

Groeit uw bedrijf? Uw teams zijn vermenigvuldigd en u denkt dat ze nog meer zullen groeien. Uw rendement is dus evenredig met uw voortgang. U vindt dat er behoefte is om te investeren in kantoorruimte die geschikt is voor de groei van uw bedrijf.

Om uw keuze te realiseren, wilt u een kantoor vinden dat aan uw wensen voldoet, zonder uw middelen te overschrijden. Dit is een project dat op het eerste gezicht onbereikbaar voor je lijkt en vooral indrukwekkend, zeker als jonge ondernemer. Je hebt weinig ervaring en je weet niet hoe of wie je moet doorverwijzen. Als u profiteert van de informatie en de voorwaarden, door middel van informatie, instructies en tijd, is er geen reden dat uw keuze niet geschikt is voor uw verzoek. Gebruikmakend van de ervaring van anderen, zijn rolmodellen soms nuttig.

Hier zijn de beste tips om de perfecte kantoorruimte voor uw bedrijf te vinden:

Welke oppervlakte voor uw kantoren?

Een goede vuistregel is om ongeveer 100 m² te reserveren voor 4-6 medewerkers. Afhankelijk van de indeling van het kantoor moet je probleemloos voor maximaal 10 personen kunnen functioneren.

Waar zijn kantoren te vinden?

Bepaal waar uw medewerkers wonen en zoek van daaruit een relatief handige kantoorruimte waar iedereen relatief gemakkelijk naartoe kan. Het vinden van een centrale locatie is de belangrijkste overweging in het onderzoeksproces. Als je het iedereen gemakkelijk maakt, behoud je meer talent nu en in de toekomst.

Hoe kosten optimaliseren?

Als je net begint met het genereren van inkomsten, maar niet winstgevend bent, heb je misschien niet genoeg bankmiddelen om een ​​verhuurder te overtuigen om je commerciële ruimte voor een langere periode te leasen. Onderhuur op korte termijn is vaak maandelijks en, zeldzamer, wekelijks. Sommige kunnen ook een jaar meegaan. Zit je nog stevig in de groeimodus, dan is onderhuur een van de beste opties, en waarschijnlijk de meest realistische.

Om te beginnen heb je geld nodig, tijd en geld zijn kostbaar. Het innemen van kantoren vertegenwoordigt een aanzienlijke investering vanwege de te treffen regelingen, de te immobiliseren middelen voor de aanbetaling.

Wat betreft de aanbetaling, u kunt deze krijgen zonder de gevraagde huur van 3 maanden te betalen, u hoeft zich alleen maar in te schrijven op dit soort aanbod in België.

Met welke beheerder werkt u?

Wees voorzichtig en werk niet samen met een agent die nog nooit een kantoor heeft kunnen vinden voor iemand die u kent. Als je bijvoorbeeld naar een nieuwe plek verhuist en op zoek gaat naar een nieuwe dokter, zou je zoiets belangrijks niet aan het toeval willen overlaten.

Als je de aanbevelingen van je persoonlijke contacten hebt doorgenomen, doe dan wat aanvullend onderzoek als je dat nodig acht. Kijk naar makelaars op LinkedIn en kijk wat eerdere klanten online over hen zeggen. Veel agenten doen beloftes die ze niet nakomen, ze volgen nooit het onderzoek dat ze zeggen dat ze voor u doen. Kies een betrouwbaar persoon om u te helpen bij uw zoektocht en valkuilen te vermijden.

Waarom deelt u uw eerste kantoren niet?

Dit is waarschijnlijk uw beste idee als u met een krap budget begint en een flexibele, goedkope regeling nodig heeft. Je bent bij andere gelijkgestemde startups en als je behoeften veranderen, zelfs plotseling, ben je binnen de kortste keren weer terug in je studio.

Afhankelijk van de locatie van de coworking-locatie die je kiest, kun je een scala aan schaalbare ruimtes huren in een teamvriendelijke omgeving. U kunt kiezen voor speciale individuele kantoren en volledige vergaderruimten op uur-, week- of maandbasis. Sommige gespecialiseerde sites geven u een meer diepgaande blik op de werksfeer.

Het belang van de eigenaar bij uw keuze

Helaas bestaan ​​er slechte eigenaren, net als slechte bazen. Ze kunnen het leven van uw bedrijf en uw teams hatelijk maken. Om er zeker van te zijn dat je een professionele verhuurder tegenkomt die het spel eerlijk met je speelt, praat je met huurders in het gebouw waarin je overweegt ruimte te huren. Het zou ongepast zijn om kantoren te huren in een gebouw met een eigenaar die weinig aandacht besteedt aan uw behoeften en het rigoureuze onderhoud van het onroerend goed en de inrichting ervan.

Waarover kunt u onderhandelen?

Er zijn geen vaste regels als het gaat om het onderhandelen over een kantoorruimte. Dat de huurprijs voor een kantoor bijvoorbeeld 5.000 euro per maand bedraagt, wil niet zeggen dat het de uiteindelijke prijs is die per maand moet worden betaald. U moet nog steeds onderhandelen over een huur die 5-20% lager is dan de vermelde prijs. Waarom zou u deze meerjarige spaarmogelijkheid missen, u zou verbaasd zijn hoeveel mensen bereid zijn om soms in te gaan op contracten zoals commerciële huurovereenkomsten voor 9 jaar.

Wat vaak wordt gedaan, is het vragen van een huurtoeslag van enkele maanden. Deze besparing in de eerste huurmaanden kan door de eigenaar worden gemotiveerd door de noodzaak om regelingen te treffen die specifiek zijn voor de behoeften van het huurderbedrijf. Afhankelijk van de toestand op de markt, kan het zijn dat u uw argument concreter moet rechtvaardigen om deze gratis huur bij het betreden van het pand te verkrijgen.

Een andere interessante optie betreft de huurwaarborg die u moet overleggen om de huurovereenkomst voor uw kantoren te ondertekenen. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat u drie maanden huur vastzet door een huurwaarborgverzekering af te sluiten bij een makelaar.

Als je je vastlegt voor een jaarhuur, vraag dan gratis een maand huur aan. Vraag voor een tweejarige huur twee maanden zonder huur, etc. Dit is gebruikelijk bij het aangaan van een commerciële huurovereenkomst. Hoewel het misschien te mooi klinkt om waar te zijn, is het iets dat commerciële makelaars altijd doen. In het ergste geval krijgt u een “nee”.

Veel succes met je onderzoek en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies over een specifieke kantoorzoekopdracht.